Helyünk Budapesten (térkép)
Üdvözlöm Önt az ELTE Környezettudományi Kooperációs Kutatóközpont oldalán, ahol hasznos időtöltést és jó barangolást kívánok!

Ha Ön pályaválasztás előtt áll, vagy szakirányú ismeretek iránt érdeklődő fiatal szakember, aki tanulmányainak folytatásához most éppen a megfelelő intézményt keresi, mielőtt választana és meghozná döntését kérem, fontolja meg tanácsomat.

Az ELTE KKKK az egyik legfiatalabb intézmény az ELTE keretein belül. Ugyanakkor egyetemünk az ország egyik vezető egyeteme, intézményünk pedig magasan képzett kutatók és tanárok munkájának köszönhetően mára az ország egyik leginkább elismert környezettudományi kutatóközpontja lett. A környezet megóvása, megőrzése utódaink számára elsődleges feladattá vált, ugyanakkor nem lebecsülendő kihívást is jelent. Amennyiben olyan jövőt szeretnénk megélni, amilyent álmodunk, itt az ideje cselekednünk.
Prof. Záray Gyula
A környezet állapota nemcsak azért érdekli a kutatókat - és ma már egyre inkább az emberiség széles tömegeit is -, mert esztétikailag szép, hanem mert az emberiség létfeltételei alapvetően a természetes rendszer helyes működésében gyökereznek.

A szennyezés növekedése, a használatos vegyi anyagok sokfélesége változatos tisztítási technológiákat és új ötleteket kíván meg; a megújuló energiaforrások felhasználása egyre hatékonyabb innovációkat igényel; a fenntartható ipari-gazdasági rendszerek kiépítése kiművelt, széles látókörű, ugyanakkor mély szakmai tudású kutatók elkötelezett munkáját kívánja meg.

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy az imént felsorolt területeken szívesen kamatoztatná képességeit, úgy arra hívom, tartson velünk, segítsen megalkotni egy jobb világot!

Az ELTE TTK doktori képzésének részeként a biológia, fizika, földtudomány és kémia szakirányról érkezőknek ajánlunk témákat. Eredményes védés után akár hazai, akár nemzetközi kutatónunkára is lehetőség nyílik.
Elméleti és kísérleti megközelítés iránt érdeklődő egyaránt találhat nálunk kedvére való témát. Kutatóink magas szintű elméleti tudással  bírnak, laboratóriumaink pedig minőségi berendezéseikkel alkalmasak bonyolult vizsgálatok végzésére is.
Kutatási területeink lefedik a megszokott környezeti kutatás egy részét (víztisztítás, bioenergia, környezeti terhelés vizsgálatok) és a legújabb elmélet és gyakorlat útjati is (fenntartható természetes és mesterséges, ipari rendszerek termodinamikája, nettó energia, EROEI, rendszerek kutatása) .

Tovább
Mihályfán egy manufaktúra tervein dolgozunk, amely természetes gyógyszert gyárt.
Tovább
Biogáz erőművet és kutató központot tervezünk, amely a fenntarthatóság elvei alapjánl épül.
Tovább